Hotel de Sluiskop
Hotel Restaurant "De Sluiskop"  -  Pastoriedijk 325  -  3195 HD Pernis - Tel: +31-10-4160768 - Fax: +31-10-4722909 - info@sluiskop.nl Facebook de sluiskop
NL  uk  Germany

Omgeving en tips

          
Wilt u een snelle indruk van het dorp Pernis? Bekijk dan hier de promo-video van het dorp.


De Sluiskop bevindt zich in het dorpje Pernis (deelgemeente van Rotterdam) en heeft een fijne, rustige ligging. Toch is de reisafstand naar het bruisende centrum van Rotterdam nog geen 20 minuten vanaf metrostation Pernis.

Op 3 minuten loopafstand van De Sluiskop bevindt zich De Maas (met de aanlegsteiger van de WATERTAXI naar  diverse  locaties in Rotterdam).  Hier kunt u lang wandelen met een mooi uitzicht over de langsvarende boten en schepen. Ook de parken in Pernis met o.a. het hertenverblijf zijn interessant voor op de wandelroute. Met lekker weer kunt u een duik nemen in Zwembad Pernis, die van mei tot en met augustus dagelijks geopend is. Om iets te weten te komen van het verleden en het ontstaan van Pernis moet u zeker eens een bezoek brengen aan het museum de Oudheidskamer.


          

Pernis ligt  ligt op 13 kilometer van het centrum van Rotterdam (ongeveer 15 a 20 minuten met auto / metro en binnen10 minuten met de watertaxi). U kunt uw auto gemakkelijk (gratis)bij het metrostation parkeren.( Pernis is ook gratis parkeren)
De bruisende maasstad Rotterdam staat bekend om haar vernieuwende bouwkunst en is daarmee heel uniek in Nederland. De stad bezit en tal van bezienswaardigheden. Zo is Diergaarde Blijdorp - op nog geen 15 kilometer vanaf De Sluiskop - al jaren één van de bekendste dierentuinen van Nederland. Gezellig een drankje doen kunt u perfect in één van de vele café's en restaurants op de Oude Haven waar de eerste Europese wolkenkrabber gevestigd is en historische schepen liggen aangemeerd. Ook De Meent (café v Zanten, café Pol), de Witte de With (o.a. wereldberoemde café De Witte Aap, wijnbar het Eigendom) of de Schiestraat (gezellig terras Biergarten en Annabel café) zijn perfect om een drankje te doen.
De hoogste uitkijktoren van Nederland bevindt zich ook in Rotterdam: vanaf de Euromast kun je abseilen en heb je bovendien een indrukwekkend uitzicht op de wereldstad. Een blik op de skyline van de Erasmusbrug geeft een goede indruk van de moderne architectuur van Rotterdam. Ook de opvallende kubuswoningen zijn voor veel toeristen de moeite waard. Hét foodwalhalla van Nederland vind je ook in Rotterdam: de eerste overdekte marktvloer van Nederland, De Markthal, opende hier haar deuren.

Lees ook:

- Eerste keer in Rotterdam
- Toeristen over de hele wereld verknocht aan Rotterdam

Interessante links:  
- www.pernisonline.nl
- www.oudheidkamerpernis.nl/index.php?nav=overpernis
- www.rotterdamsuitburo.nl
- www.rotterdam.info/bezoekers/
- www.markthalrotterdam.nl

 

 

 

Tafel Reserveren

Bezorgservice