Hotel de Sluiskop
Hotel Restaurant "De Sluiskop"  -  Pastoriedijk 325  -  3195 HD Pernis - Tel: +31-10-4160768 - Fax: +31-10-4722909 - info@sluiskop.nl Facebook de sluiskop
NL  uk  Germany

Hoe het begon

Zestig jaar groei: Van Ijskarretje tot gerenommeerd horecabedrijf

De Sluiskop is ontstaan in 1950 door de oprichters Leen en Alie Bergwerff, de ouders van huidige eigenaar Andre. Leen begon met het venten van ijs uit ijswagens. Kort daarop volgde een ijssalon aan de Nieuwedijk 2 nabij het voormalige vissershaventje van Pernis, dit terwijl ze ook al een snackbar hadden aan de Dorpsstraat in Hoogvliet. De ijssalon in Pernis werd later uitgebreid tot eenvoudige snacktaria. De inwoners van het dorp wisten de zaak uitstekend te vinden. Zelfs de scheepslui uit het havengebied wisten deze gezellige plek te vinden. De groei zat er al snel in en Bergwerff realiseerde in 1959 reeds de eerste uitbreiding met een nieuwe keuken achter de ijstaria. Hier wordt de eerste start gemaakt van het leveren van cateringmaaltijden. Meer uitbreiding volgde onder invloed van de rond Pernis liggende industrie, met name de Shell. In 1965 werd het pandje gekocht aan de Pastoriedijk 325 en hier wordt een café restaurant begonnen. ,,Mijn vader begon met het verhuren van kamers aan mensen die voor de Shell werkten. Er was door de groei van de haven en de industrie vraag van monteurs om slaapplaatsen en zo worden er in 1968 enkele kamertjes gebouwd boven de toen inmiddels gesloten ijstaria. De Sluiskop werd toen ook een pensionnetje'', aldus Andre Bergwerff. Dit was de grondlegging voor het nu bestaande hotel De Sluiskop.

De  industrie zorgde voor nog een nieuwe activiteit. Om overwerkers van een goede maaltijd te voorzien begon De Sluiskop met de cateringservice. Een service die de laatste jaren een flinke groei heeft doorgemaakt. De vraag naar overnachtingsmogelijkheden bleef stijgen. De Sluiskop beantwoordde die vraag door het aantal kamers uit te breiden tot 31. Om die uitbreiding te kunnen realiseren werden enkele buurpanden gekocht en toegevoegd. ,, In totaal gaat het om zes panden. Beetje bij beetje is het één geheel geworden.'' In een halve eeuw tijd is De Sluiskop uitgegroeid van een simpele cafetaria tot een gerenommeerd totaalbedrijf. 


          

Sinds de laatste grote verbouwing, in 2013, beschikt De Sluiskop over 34 hotelkamers, een apart (eet)café met bar, een restaurant met 80 zitplaatsen en een feestzaal ('t Keldertje). Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet, tv en dvd, telefoon en draadloos internet. ,,We zitten altijd vol'', vertelt Bergwerff. ,,Voornamelijk met gasten die werkzaam zijn in de industrie, wegbouw enzovoorts."

De cateringtak is ook al jaren groeiende. In de jaren 60 en 70 werd er alleen maar aan bedrijven maaltijden in bulk verpakking geleverd, maar nu wordt er geleverd aan zowel bedrijven als particulier, varieërend van 2 tot 200 personen.
Dit kunnen maaltijden, broodjes, buffetten, verzorging van proefvaarten, feesten of partijen zijn, de klant bepaald hoe ze dit verpakt of verzorgd willen hebben.

 

 

Tafel Reserveren

Bezorgservice